comments by IronShadow0cok

Primary tabs

Voor vibro-akoestische metingen zijn balanceringsinstrumenten onmisbaar, die voldoen aan zowel metrologische als technologische vereisten.

Deze instrumenten minimaliseren onevenwichtigheden in roterende machines, wat resulteert in een betere productkwaliteit en aanzienlijke kostenbesparingen, vooral in industrieën met veel roterende apparatuur.

Hoewel de kosten van balanceringsapparatuur doorgaans variëren van 2500 tot 10000 euro met een snelle terugverdientijd, is het nog steeds een grote investering voor kleinere bedrijven.

De markt biedt een verscheidenheid aan balanceringsinstrumenten, waarbij de prijzen variëren op basis van functies en fabrikant.

Er is echter een nieuw instrument, de "Balanset-1a", ontwikkeld met het oog op betaalbaarheid.

Door het gebruik van in massa geproduceerde componenten, goedkopere trillingssensoren en beproefde beheersalgoritmen worden de kosten van de Balanset-1a (exclusief de computer) onder de 2000 euro gehouden.

Dit maakt het een aanzienlijk meer betaalbare optie in vergelijking met vergelijkbare apparatuur op de markt, en biedt een levensvatbare balanceringsoplossing, zelfs voor kleinere ondernemingen.
U kunt een Vibrometer

Balanceringsinstrumenten nemen een belangrijke plaats in bij apparatuur die wordt gebruikt voor vibro-akoestische metingen. Naast het uitvoeren van metrologische functies spelen ze ook een technologische rol door de onevenwichtigheid van roterende mechanismen te verminderen. Dit verhoogt de economische efficiëntie en verbetert de productkwaliteit met relatief kleine kapitaalinvesteringen, met name in industrieën met een grote hoeveelheid roterende apparatuur, zoals molens en ventilatorfabrieken.

De kosten van balanceringsapparatuur liggen meestal tussen de 2500 en 10000 euro, met een terugverdientijd van 6-7 maanden. Desondanks kunnen deze prijzen een uitdaging zijn voor kleine en middelgrote bedrijven, zoals auto-reparatiewerkplaatsen en servicefaciliteiten voor elektromotoren.

De markt biedt een breed scala aan balanceringsinstrumenten tegen verschillende prijzen, van 2500 tot 25000 euro, afhankelijk van de fabrikant en functionaliteit. De balanset-1a, een draagbare balancer en trillingsanalysator, kost bijvoorbeeld ongeveer 1461 Euro. De hoge prijzen voor dergelijke apparatuur zijn te wijten aan verschillende factoren: lage productievolumes, dure trillingssensoren en de kosten van de ontwikkeling van gespecialiseerde software.

Er zijn echter manieren om de kosten te verlagen, waarvan we gebruik hebben gemaakt bij de ontwikkeling van ons nieuwe instrument, de "Balanset-1a". Door het gebruik van in massa geproduceerde componenten, meer betaalbare trillingssensoren en managementalgoritmen die in de afgelopen twee decennia zijn ontwikkeld, hebben we de kosten aanzienlijk verlaagd.

Als gevolg hiervan zijn de kosten van onze set (exclusief de computer) niet hoger dan 2000 euro, waardoor het veel goedkoper is dan vergelijkbare apparatuur op de markt. De "Balanset" biedt dus een betaalbare balanceringsoplossing die zelfs kleine bedrijven zich kunnen veroorloven.
U kunt een Vibrometer